Turnauksen säännöt

Turnauksen järjestäjä

Turnauksen vastuullisena järjestäjänä toimii Suomen Palloliiton jäsenseura Mikkelin alueen harrasteliigat ry. (myöh. MAHL)

Osallistumismaksu: Osallistumismaksu tulee olla suoritettuna ennen turnauksen alkua, jotta joukkue voi osallistua turnaukseen.

 

Kentät

Turnauksen kaikki ottelut pelataan Kalevankankaan ylipainehallissa. Hallissa on kolme pelikenttää, jotka ovat tekonurmikenttiä.

 

Tuomarointi 

Tuomaroinnista vastaa Mikkelin Erotuomarikerho yhteistyössä MAHL tuomareiden kanssa.

 

Sarjat ja pelioikeudet

Kaikissa sarjoissa jokaisen pelaajan tulee olla vähintään 16-vuotias (31.12.2006 tai aikaisemmin syntynyt). 

1) Harrastesarja (Ei jalkapalloa kolmosessa ja sitä ylempänä miesten sarjoissa tai P20/P17 SM-sarjoissa ja Ykkösessä pelaaville.)
2) Sekasarja (ei pelaajarajotteita. Kentällä oltava vähintään kolme naista.)
 

Pelaajaluettelot
Pelaajaluettelo tulee toimittaa turnausjärjestäjälle hyvissä ajoin ennen turnauksen alkua. Joukkueen pelaajamäärää ei ole rajattu. Jokainen pelaaja voi pelata vain yhdessä joukkueessa/sarja.

 

Pelimuoto ja kentät
Pelimuotona kaikissa sarjoissa 7v7 (6 kenttäpelaajaa + maalivahti), kenttien koko on n. 45m x 65m, juniorimaalit (2m x 5m). Alkulohkoissa pelataan 3-5 ottelua, jonka jälkeen cupvaihe (1-2 ottelua per joukkue).

 

Peliaika

Peliaika on jokaisessa ottelussa 2x13 min. Ottelut alkavat ja loppuvat samanaikaisesti (äänimerkkiin). Ainoastaan mahdollinen rangaistuspotku ja vapaapotku suoritetaan vielä äänimerkin jälkeen. 

 

Säännöt

Turnauksessa noudatetaan Suomen Palloliiton virallisia jalkapallosääntöjä seuraavin tarkennuksin:

- Paitsiosääntö ei ole voimassa.
- Maalipotkun saa potkaista mistä tahansa rangaistusalueelta. Maalipotkussa vastustajan pelaajien oltava vähintään 6 m pallosta ja rangaistusalueen ulkopuolella.

- Vapaapotkuissa muurin oltava vähintään 6 m päässä pallosta tai maalirajalla. Mikäli joukkueelle tuomitaan epäsuora vapaapotku vastustajan maalialueen sisäpuolella, potku on suoritettava arvioidun maalialueen rajalta 5m päästä maali- tai päätyrajasta.

- Rangaistuspotku suoritetaan keskeltä rangaistusalueen rajaa, 8 metrin päästä maalista.

- Maalin saa tehdä suoraan alkupotkusta.

- Joukkueiden peliasujen on erotuttava toisistaan. Jos molemmilla joukkueilla on liian samankaltaiset peliasut niin ”vierasjoukkueen” on vaihdettava peliasunsa. Pelipaitojen tulee olla numeroidut. 

 

Pelitapa

Alkulohkoissa voitosta 3 pistettä, tappiosta 0 pistettä. Ottelun päättyessä tasan, ratkaistaan ottelu rangaistuspotkuilla, joihin osallistuu 1 potkaisija molemmista joukkueista. Kilpailu on ns. "kerrasta poikki", eli potkaistaan pareittain, yksi potku kerrallaan, kunnes toinen joukkue on tehnyt maalin enemmän yhtä monesta potkusta. Rangaistuspotkun voi suorittaa kuka tahansa joukkueensa pelaajista, kuinka monta kertaa tahansa. Rp-kilpailun voittajalle 2 pistettä, häviäjälle 1 piste. Lopullinen sijoitus lohkossa määräytyy saavutettujen pisteiden mukaan.

Joukkueiden ollessa tasapisteissä, joukkueiden sijoitus määräytyy seuraavasti:

a) kaikkien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten ottelujen:
               1) pisteet 2) maaliero 3) tehdyt maalit,
b) jos kohdan a) soveltamisen jälkeen kahden tai useamman joukkueen kesken ei järjestystä voida määritellä, ratkaisee näiden joukkueiden keskinäinen ottelu tai ottelut.
c) mikäli a) ja b) kohtien perusteella ratkaisua ei synny, ratkaisee järjestyksen näiden joukkueiden koko turnauksessa tai lohkossa saavuttama:
1) maaliero 2) tehdyt maalit.
d) jos kohdan c) perusteella ratkaisua ei synny, ratkaisee järjestyksen arpa.


HUOM! Rp-kilpailussa ratkaisumaali huomioidaan maalierossa, sekä tehdyissä maaleissa.

 

Pelikiellot

Pelaaja, joka poistetaan ottelusta, on automaattisesti pelikiellossa joukkueen seuraavassa ottelussa. Suorasta kentältäpoistosta turnauksen jury voi määrätä enemmän kuin yhden ottelun pelikiellon. Joukkueet ovat itse vastuussa siitä, etteivät peluuta pelikiellossa olevia pelaajia.

 

Luovutukset ja keskeytykset

Joukkue tuomitaan hävinneeksi ottelun 0-5 jos joukkue ei ole paikalla kun ottelun tulisi alkaa. Joukkue joka peluuttaa turnauksessa pelikelvotonta pelaajaa suljetaan pois turnauksesta ja kaikki sen ottelut tuomitaan päättymään 0-5. Mikäli tuomari joutuu keskeyttämään pelin joukkueen pelaajien, joukkueenjohdon tai kannattajien toimien takia, tuomitaan joukkue hävinneeksi 0-5. Mikäli vastapuolella on tätä parempi maaliero keskeytyksen tapahtuessa, jää tulos voimaan. Turnauksen jury voi ottaa asian käsiteltäväksi ja määrätä tarvittaessa lisärangaistuksen.

 

Vastalauseet

Ottelun tuomarin peliin liittyvät ratkaisut ja päätökset ovat lopullisia. Muita asioita koskevat vastalauseet tulee toimittaa joukkueen yhteyshenkilön toimesta kirjallisena turnauksen jurylle 60 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalauseen jättämisestä pitää tehdä suullinen ilmoitus erotuomarille heti ottelun päätyttyä. Juryn päätökset ovat lopullisia ja niistä ei voi valittaa. Vastalausemaksu on 250 euroa, joka palautetaan jos vastalause hyväksytään. Muut kurinpitotoimet määrää turnauksen jury, joka kokoontuu tuomarin esityksestä välittömästi ottelun jälkeen. Juryn muodostavat turnauksen johtaja, kilpailupäällikkö Atte Ojanen, erotuomarivastaava ja yksi osallistuvista joukkueista arvottava edustaja.